Рукомет на песку

Рукомет на песку је веома атрактивна, динамична, спортска игра, која је настала на обалама Шпаније пре неколико деценија, а од тада до данас стекла је велику популарност у свету.

Из традиционалног рукомета су узета само основна правила, а остала правила игре су промењена са циљем да се игра максимално убрза, да се уклоне грубости и акценат стави на “фаир-плаy”, да се посебно стимулише атракција и егзибиција и да се омогући далеко ширем кругу људи да учествују у игри, било као гледаоци или као играчи.

Опширније

Овај видео приказује лепоту овог спорта и активности које произилазе у најбољем спорту на песку икада. Погледај и сугурно ће ти се свидети!

Serbian Bulgarian Croatian English German Italian Slovak

На крају финалног викенда мушког Европском првенства EHF EURO 2018 у Хрватској, Европска рукометна федерација (EHF) и Европска  универзитетска спортска асоцијација (EUSA) потписали су продужетак свог постојећег споразума, који ће рукомет на песку додати у спортски програм од 2019. године.

EHF, коју заступа председник федерације, Michael Wiederer, Генерални секретар Martin Hausleitner и председник комисије за рукомет на песку EHF Ole Jorstad састали  су се са председником EUSA Adam Roczek, EUSA и спортским менаџером EUSA Besim Aliti,  како би потписали нови меморандум о сарадњи ова два тела.

Представници EUSA потврдили су Београд и Србију као домаћине првог издања ESSA-EHF European Beach Handball Championship-а 2019.
Састанку је такође присуствовао и председник  Универзитетског спортског савеза Србије и Европских  универзитетских игара  2020. године (European Universities Games 2020.) Синиша Јаснић.

Шампионат у Београду ће служити као тест за Европске универзитетске игре 2020. године, са циљем да се рукомет на песку укључи у овај догађај

ОРС Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.orsbap.com

ОРЦ Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.ebt.orsbap.com

Facebook