Рукомет на песку

Рукомет на песку је веома атрактивна, динамична, спортска игра, која је настала на обалама Шпаније пре неколико деценија, а од тада до данас стекла је велику популарност у свету.

Из традиционалног рукомета су узета само основна правила, а остала правила игре су промењена са циљем да се игра максимално убрза, да се уклоне грубости и акценат стави на “фаир-плаy”, да се посебно стимулише атракција и егзибиција и да се омогући далеко ширем кругу људи да учествују у игри, било као гледаоци или као играчи.

Опширније

Овај видео приказује лепоту овог спорта и активности које произилазе у најбољем спорту на песку икада. Погледај и сугурно ће ти се свидети!

Serbian Bulgarian Croatian English German Italian Slovak

За  8 месеци почеће треће летње Олимпијске игре за младе, на којима ће рукомет на песку дебитовати као олимпијски спорт. Домаћин Олимпијске смотре биће Буенос Аирес, главни и уједно најпопуларнији град Аргентине.

 Олимпијске игре за младе су на програму од 6. до 18. октобра 2018. године, а такмичиће се укупно 3998 спортиста из 206 земаља у 32 спортске дисциплине. Рукомет на песку по први пут ће се појавити као олимпијски спорт, а циљ Међународне рукометне федерације је да уз дворански рукомет и овај на песку постане део летних Олимпијских игара већ 2024. у француској престоници, Паризу.

Први корак укључења рукомета на песку је убацити га на дневни ред састанка Управног одбора Међународног олимпијског комитета 2020. године.

“То ће првенствено ојачати позицију IHF-а с обзиром на то да ћемо имати две дисциплине на летњим Олимпијским играма. Такође, имаће  позитиван утицај и на популарност рукомета као модерног спорта“.

Следеће, утицаће и на број играча, тренера и судија целог света те ће додати вредност савременом имиџу нашег спорта, изјавио је председник IHF-а, др Hassan Moustafa, о увођењу рукомета на песку на Олимпијским играма.

У Буенос Аиресу ће се такмичити укупно 24 пескашке репрезентације, и то 12 у женској и 12 репрезентација у мушкој конкуренцији.

ОРС Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.orsbap.com

ОРЦ Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.ebt.orsbap.com

Facebook