Рукомет на песку

Рукомет на песку је веома атрактивна, динамична, спортска игра, која је настала на обалама Шпаније пре неколико деценија, а од тада до данас стекла је велику популарност у свету.

Из традиционалног рукомета су узета само основна правила, а остала правила игре су промењена са циљем да се игра максимално убрза, да се уклоне грубости и акценат стави на “фаир-плаy”, да се посебно стимулише атракција и егзибиција и да се омогући далеко ширем кругу људи да учествују у игри, било као гледаоци или као играчи.

Опширније

Овај видео приказује лепоту овог спорта и активности које произилазе у најбољем спорту на песку икада. Погледај и сугурно ће ти се свидети!

Serbian Bulgarian Croatian English German Italian Slovak

На задњем састанку комисије за рукомет на песку при Европској рукометној федерацији (EHF) донете су неке одлуке о промени правила EBT турнира.

Прва промена је да ће пласман сваког тима на EBT завршни турнир (Мастерс) зависити од пет најбољих  остварених резултата. У случају да више тимова има исти број бодова, пласман ће бити одлучен додатно узимајући у обзир пласман на турнирима на којима су остварени најбољи резултати.

Следећа промена је да ће 12 мушких и 12 женских екпиа учествовати на завршном турниру. Од тих 12 екипа, 10 ће бити изабрано по рангу на табели, 1 место је резервирано за домаћина турнира, а још једно место за првака са прошлог завршног турнира.

Завршни турнир играт ће се од сада играти4 дана, од четвртка до недјеље у летном термину, а датум ће бити накнадно објављен.

ОРС Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.orsbap.com

ОРЦ Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.ebt.orsbap.com

Facebook