Рукомет на песку

Рукомет на песку је веома атрактивна, динамична, спортска игра, која је настала на обалама Шпаније пре неколико деценија, а од тада до данас стекла је велику популарност у свету.

Из традиционалног рукомета су узета само основна правила, а остала правила игре су промењена са циљем да се игра максимално убрза, да се уклоне грубости и акценат стави на “фаир-плаy”, да се посебно стимулише атракција и егзибиција и да се омогући далеко ширем кругу људи да учествују у игри, било као гледаоци или као играчи.

Опширније

Овај видео приказује лепоту овог спорта и активности које произилазе у најбољем спорту на песку икада. Погледај и сугурно ће ти се свидети!

Serbian Bulgarian Croatian English German Italian Slovak

Европска спортска универзитетска организација (EUSA) у договору са Европском рукометном федерацијом (EHF) додаће рукомет на песку као универзитетски спорт 2019. године

 

Тренутно се Европска универзитетска првенства организују у 19 спортова укључујући и дворански рукомет, а план је да рукомет на песку постане 20. спорт. Одвојена првенства играју се сваке непарне године, док се Универзитетске  игре организују сваке парне године, следеће на распореду су 2018. у Coimbri у Португалу.


EUSA i EHF заједно раде на промоцији рукомета од 2013. године и EUSA препознаје рукомет као успешан спорт. Штавише, рукомет на песку препознат је као спорт који је већ сада врло популаран међу студентима, а поседује велики потенцијал за привлачење шире публике. Ова иницијатива покренута је у јуну 2017. године, током Европског рукометног првенства у Загребу. На састанку у Бечу где је донесена одлука присутни су били представници EHF-а: Peter Fröschl, Ole Jorstad, Ivana Jelić i Stefan Lövgren te predstavnici EUSA-e: Besim Aliti i Matjaž Pecovnik.

ОРС Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.orsbap.com

ОРЦ Бачка Паланка

Лазар Мишков 

Жарка Зрењанина 43
21400 Бачка Паланка
Србија
Тел: +381 64 61 69 346
Факс: +381 21 752 200
E-mail: orsbap@gmail.com
Website: http://www.ebt.orsbap.com

Facebook